Moltes vegades l'hivern sembla una època per descansar d'assajos, per reposar de la frenètica activitat de l'estiu amb les maratons que suposen algunes festes majors i la quantitat d'hores que ens passem tocant. Però personalment i lluny d'hivernar, m'agrada aprofitar aquest temps on es calmen les actuacions per fer una bona pretemporada, reunions de nous projectes...en resum, una època per imaginar i maquinar-ne de bones.
Us puc assegurar que ha estat ben bé així i tota aquesta feina fa que tingui la sort de tenir per davant uns mesos amb força concerts i amb formacions diferents. Recollir després de semblar. Tres grups i dues estrenes.
Catedral de Tarragona |
Primer m'agradaria parlar-vos d'un duet ben especial i "espacial" com ha dit en aquest article el Jordi Matí a l'Enderrock. Gralla i Orgue continua estant d'actualitat i disposem d'empenta perquè sigui per força temps. Tenim les ganes i la sort de poder anar ampliant el nostre repertori i oferir als oients un concert atractiu i canviant. Això era impensable quan fa 3 anys vàrem començar complementant algunes obres pensades per a gralla i orgue amb adaptacions de repertori barroc. Amb en Jonatan Carbó, ens entenem molt bé i això ha propiciat que haguem demanat noves composicions per al duet. Concepció Ramió, Àlex Cassanyes i Carles Prat són alguns dels compositors que ens han escrit i que podreu sentir en els nostres concerts.
La llista comença ben aviat. Demà dimarts 3 de març a les 18:00h en fem el primer al monestir de Sant Cugat del Vallès, en motiu de la festivitat de Sant Medir. A aquest el segueixen el mes de maig la catedral de Tarragona, al juliol l'església de Sant Salvador al Vendrell i finalment a la Sènia. Quatre concerts en esglésies ben especials. Més informació aquí.
El primer espectacle que estrenarem aquest any és "separar el gra de la gralla", amb el Vinardells. Un concert/espectacle que fa molt de temps que estem preparant. Enguany fem deu anys i com no podia ser d'una altre manera ho hem de celebrar com cal. Després d'haver fet dos concerts, a l'església de l'Arboç i a la Trinitat de Vilafranca, ara toca fer-la ben grossa i anar d'estrena amb l'ajuda de la nostra actriu convidada, la Roser Ràfols. Ella ens portarà de viatge per les músiques dels països catalans, amb arranjaments ben atractius, que sense perdre l'essència de les cançons, ens n'ensenyaran una nova cara. Tenim l'honor de comptar amb adaptacions fetes per bons companys i compositors, com Lluís Giménez, Josep Mª Mayol, Jordi Molina, Àlex Cassanyes i Ivan Joanals. Unes peces on s'hi reflexa la feina feta durant tot aquest temps, l'amistat i les ganes de passar-ho bé tocant la gralla i el timbal.
L'estrena serà dissabte 18 d'abril a les 20h a l'Auditori municipal dins els actes de Vilafranca Capital de la Cultura Catalana i també coincidint amb el 22è Dia del Graller. No us ho podeu perdre!
Els Vinardells - Separar el gra de la gralla |
Per últim, la proposta més recent, però que ve de lluny també. Des de la implantació dels estudis superior a l'Esmuc han passat moltes coses en el món graller. Noves propostes, formacions on la gralla hi ha estat més present i fins i tot creació de noves gralles. Els quatre anys que vaig estar formant-me a l'escola superior em van aportar moltes experiències bones, una de les quals les cambres. Conjunts instrumentals on podia preparar repertori innovador amb companys i professors. Alguns dels conjunts, lògicament eren de gralla i el fet de coincidir-hi amb grallers o dolçainers com el Jaume Aguza o el Pau Puig, ens despertava les ganes de fer un grup on tocar plegats quan els estudis acabessin. Així doncs, el passat 2014, els tres juntament amb el que va ser el nostre professor, Daniel Carbonell, comencem els assajos pel que serà el primer concert del quartet de gralles.
Dues gralles dolces, una gralla baixa i una recent creada subbaixa. Un quartet del qual acceptem suggerències de noms originals, estrenem concert dins el marc del 22è Dia del Graller i més concretament el 26 d'abril a la tarda. Com va passar amb la gralla i orgue, no existeix, de moment, repertori per a aquesta formació i per tant interpretarem adaptacions d'obres que ens han cridat l'atenció d'instruments com trompetes, trombons, piano...
Tres propostes molt diferents, amb sonoritats diverses, però amb la gralla com a punt d'unió.
Us convido a què ens acompanyeu en aquests concerts i que ens ajudeu a gaudir de les experiències per les quals fa temps que treballem. Ens hi veiem!
Bona feina nen! I molt ben explicat tot! Petons.
ResponElimina