Mar i Cel - Himne dels pirates

Mar i Cel és un musical escrit per Xavier Bru, basat en l'obra homònima d'Àngel Guimerà i musicat per un jove Albert Guinovart, que amb només 25 anys va escriure les músiques que us estic mostrant, tot i que les va reorquestrar el 2003.

Des de ben petit he tingut un vincle especial amb Mar i Cel. Un dels meus tiets hi va actuar en la primera edició de l'any 1988. Per tant, jo tenia 2 anyets i tinc alguns flaixos de la representació que vaig anar a veure amb els pares al teatre Romea. Em sembla recordar veure l'obra des d'una llotja lateral, possiblement a la falda del pare o la mare. I directament tenir el record de plorar quan mataven el Saïd. Per sort meva, una vegada acabada l'obra, el meu tiet em va agafar en braços i em va portar als camerinos perquè veiés que el capità estava viu i tot plegat era una obra de teatre.

Foto: Google

Des de llavors, sempre hi ha hagut un disc de Mar i Cel rondant per casa o casa dels avis, amb la veu inconfusible de l'Àngels Gonyalons, que per moltes reposicions que en facin, serà difícil d'igualar. Doncs fa 26 anys que dura el meu idil·li amb aquesta obra. Espero poder-la tornar a gaudir durant aquest hivern  al teatre Victòria.
  
Avui com a novetat us proposo escoltar l'Himne dels pirates. Està gravat amb 3 gralles baixes en Do.
També podeu trobar a continuació la gravació, sempre domèstica, del Per què he plorat?

Què us en semblen???

Si teniu una estona feu un tomet per la web!

5 comentaris:

 1. Noi...que podem dir...simplement espectacular!!!

  ResponElimina
 2. Veus, amb Mar i Cel em toques la fibra. També m'hi sento molt vinculada, però tot i que per anècdotes diferents, crec que és un sentiment molt compartit, han fet vibrar a molta gent. És el record més antic que tinc d'emocionar-me tant amb la música!

  ResponElimina
 3. Pell de gallina! Espectacular! Felicitats!

  ResponElimina
 4. la canço del Himne dels pirates, a quin genere musical pertany?

  ResponElimina