Deriva Errant

Deriva Errant sorgeix d’una trobada inesperada de dos joves músics – Jordi Mestres i Pere Olivé- als passadissos del tercer pis de l’ESMuC, l’Escola Superior de Música de Catalunya, la primavera de l’any 2007. Aquest dos intèrprets, vinculats molt estretament al món de la gralla i a la música tradicional de carrer, van decidir fecundar aquest nou projecte per tal de crear un duet de gralla dolça i instruments de percussió, inusual fins ara.


El repertori que presenten són obres per a gralla i timbal ja existents i alhora d’altres encarregades per a l’ocasió, ampliant el ventall d’instruments de percussió i les possibilitats tècniques d’aquests. Reflecteixen la inquietud musical per aportar als instruments autòctons nous llenguatges, ampliar els horitzons del públic que normalment consumeix música d’arrel, i fer una proposta atractiva als oients d’altres músiques.

Un dels objectius del duet Deriva Errant, era el de plasmar el treball de recopilació, encàrrecs i molts assajos fets durant anys en l’enregistrament del CD (Deriva Errant. Gralla i percussió. Vol. 1. 2010). Aquestes noves obres permeten a Jordi Mestres (gralla dolça) i Pere Olivé (percussions) obrir un ampli ventall de possibilitats, innovacions i investigacions i crear un espai per a d'altres instruments de percussió als quals no estem habituats.

Dossier informatiu complet en PDF
Una altra finalitat era mostrar totes les músiques en un concert en directe, ja que en tractar-se de composicions amb llenguatge contemporani, veure el concert en directe permet al públic sentir amb tots els sentits més properes les interpretacions. Han fet concerts arreu del territori: Arrela’t (esplugues de Llobregat), Fira Mediterrània (Manresa), Festa major (Tarragona), FIMPT (Vilanova i la Geltrú), Festa major (Valls), 17è Dia del Graller (Vilafranca del Penedès), La Granada del Penedès, l’Auditori (Barcelona), Contemporànica (Reus), Hernani.

Aquí podeu veure un vídeo amb un recull de fotografies i des des del següent enllaç accedir a la pàgina web.