Concert de gralla i orgue amb Jonatan Carbó

Us proposem una combinació espectacular, arriscada i original que us sorprendrà, més enllà de la potència sonora, en descobrir una gran versatilitat i diversitat de matisos. La unió d'aquests dos instruments parteix de la voluntat d'ambdós intèrprets d'explorar, amb imaginació, ambició i rigor, nous camins per a aquesta insòlita formació amb l'objectiu de consolidar un exigent repertori propi. S'inspira en les arrels i la tradició de cada instrument: La gralla, protagonista de la música festiva i de carrer, beu de la tradició popular i al costat de l'orgue afronta un nou repte tècnic i interpretatiu. L'orgue, lligat a la tradició culta i litúrgica, mostra, esperonat per la gralla, la seva vessant més popular, tal com en el passat havia fet en les llibertats d'orgue.


Junts, la gralla i l'orgue en concert ofereixen un repertori molt variat en estils, registres i fonts: obres sobre melodies populars arranjades i obres de nova creació encarregades a compositors catalans actuals; i també, adaptacions per a gralla d'obres del barroc per a altres instruments i obres per a orgue sol pensades especialment per a aquest programa tan singular.

Com a duo, treballen des del 2010 en la configuració d'un repertori propi, iniciant un primer treball sobre obres per a oboè o trompeta d'autors del barroc adaptades a la gralla, i a partir dels resultats del 1r Concurs de composició per a gralla i orgue de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca, insistint en la tasca de selecció i promoció de nou material musical, al mateix temps que han anat mostrant aquesta progressió en concerts a Vilafranca del Penedès, El Vendrell, Santa Margarida i els Monjos, Escaldes-Engordany (Andorra), Barberà del Vallès i Igualada.

Aquí podeu trobar un vídeo amb una peça del concert. 

Dossier informatiu en PDF